Potaje de berros (el auténtico de La Gomera)

Potaje de berros (el auténtico de La Gomera)

Hey everyone, it is Louise, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Potaje de berros (el auténtico de La Gomera). One of my favorites. This time, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) is one of the most popular of current trending meals in the world. It's simple, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) is something which I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Potaje de berros (el auténtico de La Gomera), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) is 10-12 pers.. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) estimated approx 60 min.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Potaje de berros (el auténtico de La Gomera) using 15 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

De la mano de una gran cocinera de la cocina tradicional de esa isla... mi hermana.
Vídeo-receta YT: https://youtu.be/T4pMMn9GzLU
Blog de recetas: https://ustedselocomeysecalla1.blogspot.com.es

Ingredients and spices that need to be Get to make Potaje de berros (el auténtico de La Gomera):

  1. 1 manojo berros
  2. 1/2 pimiento
  3. 1 piña millo (mazorca de maíz)
  4. 1 bubango mediano (calabacín)
  5. 100 gr. calabaza
  6. 200 gr. judías pintas cocidas
  7. 300 gr. costillas saladas (en remojo desde la noche anterior)
  8. 50 ml. aceite de oliva
  9. 1 cebolla mediana
  10. 5 dientes ajo
  11. 1 cucharadita (de café) cominos molidos
  12. Cilantro
  13. Perejil
  14. 3 papas (patatas) medianas (300 gr. aprox.)
  15. 1 litro y medio o 2 litros agua

Instructions to make to make Potaje de berros (el auténtico de La Gomera)

  1. Vertemos el agua en una olla e introducimos las costillas, sin añadir más sal a la receta ya que las costillas la contienen. En cualquier caso iríamos probando el caldo conforme se vaya haciendo el potaje para comprobar la sazón. Añadimos el aceite, la calabaza, el bubango cortado en mitades y el pimiento también. Lo llevamos al fuego y cuando rompa a hervir vamos metiendo la cebolla cortada en cuadrados y la piña de millo troceada en porciones.
  2. Mientras, lavamos y limpiamos de raíces el manojo de berros y lo picamos lo más fino posible (ahí radica el éxito de un exquisito potaje de berros). Pelamos las papas y las troceamos.
  3. Aplastamos un poco toda la verdura que teníamos en el caldero para espesar el caldo y vertemos los berros y las papas. Dejamos cocer por unos 15-20 min. más. Si hace falta, añadimos más agua para aligerar el caldo.
  4. En un almirez, ponemos los ajos picados, junto con el cilantro, el perejil y el comino molido y hacemos un majado.
  5. Cuando veamos que las papas ya se deshacen con solo tocarlas, es momento de añadir las judías y el majado. Dejamos hervir unos minutos más y apagamos el fuego. ¡Y a disfrutar de la gastronomía de mi tierra!
  6. Si queréis ver un truco que le dará un toque supremo y autóctono a este potaje, no os perdáis la vídeo-receta en mi canal de YT y de paso, os suscribís. ¡Muchas gracias y buen provecho!

As your experience and confidence expands, you will find that you have extra natural control over your diet plan and adapt your diet plan to your personal preferences with time. Whether you want to serve a recipe that uses less or more components or is a little bit basically zesty, you can make easy modifications to attain this goal. In other words, begin making your dishes on time. When it comes to standard cooking skills for novices you don't need to discover them however just if you understand some easy cooking methods.

This isn't a total overview to fast and simple lunch dishes however its great something to chew on. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Steps to Make Super Quick Homemade Potaje de berros (el auténtico de La Gomera). Thanks so much for reading. I am confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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